
Kali Linux Nedir
Çoğu kisi duymuştur, Backtrack’i. Artık Backtrack yok, Offensive Security bunların download edilmesini kesti ( fakat torrentlerden bulabilirsiniz ). Peki Kali Linux Nedir: Backtrack/Kali bir penetration test dağıtımıdır.
Kali & BackTrack Arasındaki Farklar.
Backtrack’i bilenler için hiç bir sorun olmayacaktır. Çoğu şey aynidir. Bir kaç araçların yerleri değişmiş olabilir ama sonuç olarak birbirine benziyor.
İlk fark ise, Backtrack Ubuntu üzerine yapıldı fakat Kali Debian üzerine yapıldı. Bu çok küçük bir ayrıntı aslında, buyuk bir fark olarak görünemez. Offensive Security Ubuntu’nun gittiği noktayı beğenmediği için, Kali linux’u Debian üzerine yaptılar. Backtrack Ubuntu 10.04 alt yapisini kullanıyordu.
Kali’nin avantajları.
Kali kullanımın bazı avantajları şunlardır:
- Gnome arayüzü kullanır ( eğer Gnome’i önce gördüysen ).
- Bir kaç yeni araçlar.
- Bir kaç araçlara güncelleme yapılması.
- Geleceğe süreklilik, nedeni Ubuntuyu bir hack veya güvenlik dağıtımı olarak göremeyiz.
- ARM mimarisi için özel bir inşa tasarlandı.
Simdi kullanmaya baslayabiliriz.
Adım 1: Kali indirin.
İlk öncelik ile kali.org adresine ziyaret edin ve “Downloads” sayfasına girin.
gördüğünüz gibi bir kaç dosya indirebiliyorsunuz. Eğer hangi dosyayı indireceğinizi bilmiyorsanız, “Kali Linux 32 bit ISO” indirebilirsiniz bu 32 ve 64 bit sistemlerde çalışır. Bu ISO dosyasini indirdikten sonra bos bir DVD e yazın ve sonra bilgisayarınıza kurun. Eğer DVD’niz yoksa USB’e yükleyip direk USB den kurulum yapabilirsiniz. Nasıl mı ? Su linki okuyarak bunu öğrenebilirsiniz.
Adım 2: Kali kurun.
İsterseniz Kali’yi direk bilgisayarınıza kurun, ister Sanal Bilgisayara kurun. Sanal Bilgisayara kurup kendi bilgisayarınızı hackleyebilirsiniz. Böylece hukuki bir suç islemeden hack yapmayı öğrenebilirsiniz. Sanal bilgisayara kuracaksanız dikkat etmelisiniz ki, Wireless hacking için sanal bilgisayara kullanılamaz, kullanılabilir fakat harici wireless adaptörünüz olması şart, ve bu wireless adaptör “Aircrack-NG” ile uyumlu olması şart.
Kali kurulduktan sonra, Kali’ye giriş yapabilmek için. Kullanıcı adi: root şifre: toor.
Adım 3: Kali’nin dünyasında gezin.
şöyle bir ekran göreceksiniz. Ve bundan sonra artık Kali’yi kullanabilirsiniz.
Adım 4: Kali’deki top 10 güvenlik araçları.
Offensive Security’deki çalışanlar bir top 10 yaptılar ve bunu menüye eklediler ( gördüğünüz gibi ). Buradaki araçlar ( Nmap, Metasploit, SQLmap, Wireshark, Aircrack-NG vs… ) sizin de en çok kullanacağınız araçlar olacaktır.
Comments 0